Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 19:20 - Нейков, Каменов и сие - защо предоставените ресурси и възможности на Левски, Славия и други спортни структури в страната са недостъпни САМО и ЕДИНСТВЕНО за ЦСКА
Автор: oligarchbg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 907 Коментари: 1 Гласове:
1



Пуснато на: 02.03.12 image  
Темата за последователната ликвидация на спорта в ЦСКА, за която Sport1.bg писа в началото на седмицата, намери продължение в започналата дискусия в някои медии. И няма как да бъде другояче, след като става дума за крещящ антисоциален акт - умишленото съсипване на най-авторитетното дружество в близкото минало, дало на България близо двадесет олимпийски шампиони, още десетки призьори от най-висшия форум, стотици световни, европейски и български първенци и медалисти.
  Надигащото се обществено брожение предизвика плахата реакция на спортния министър Свилен Нейков и неговия заместник Лазар Каменов, които макар и с половин уста потвърдиха проблема с „армейските" бази на „Червено знаме". Както е известно тези обекти, до неотдавна притегателен център за много деца и младежи от източните райони на София и въобще от цялата столица, са предвидени за отдаване под наем. Чрез търговска тръжна процедура, която вероятно ще остави без покрив оцелелите от погрома на криминалния преход спортни клубове на ЦСКА по волейбол, гимнастика, плуване, лека атлетика, борба, щанги, бокс, хандбал, колоездене и т.н. Освен това задаващото се парцелиране и разпиляване на базата, ковачница на шампиони, ще сложи край на надеждите за възраждането на ЦСКА като олимпийска формация чрез „Обединените спортни клубове" под общата историческа емблема.
  За съжаление защитните реплики на министър Нейков и неговия екип се свеждат до баналната констатация на „завареното положение". Тоест - какво не може и защо не може да се направи, за да се сложи край на геноцида, продължаващ вече толкова години. Ако наистина съществуват наследени правни абсурди за функционирането на ЦСКА като всички останали спортни организации у нас, тогава да се промени нормативната уредба, така както се практикува в толкова други случаи. Едно безумие не може да бъде вечно и винаги да се използва като оправдание за последствията от самото него! Някой някога е създал „Параграф 22", чрез който се въртим в безкраен омагьосан кръг от „точки" и алинеи" и никой не смее да каже истината.
  А тя е съвсем лесна и безспорен спортен капацитет като Свилен Нейков я знае по-добре от всеки друг. Нормално ли е клубовете и формациите на ЦСКА по различните видове спорт ЕДИНСТВЕНИ в България да дължат наеми като освен това поемат разходите за консумативи и ремонт на обектите?! По коя точно „буква" и „алинея" другите основни дружества - най-вече СК Левски и ОСК Славия, получиха наследените огромни държавни активи, съответно на „Герена", „Раковски" и „Овча купел", без да плащат нито стотинка? С договор, дарение, концесия или просто като политически подарък или схема на ... Софийски имоти"? От кого и кога, с каква правна аргументация?
  Справедливо ли е „армейците" ЕДИНСТВЕНИ да бъдат в ролята на чужденци в собствената си родина, лишени от историческия си дом и правото на състезание и конкуренция? Докато не бъде даден отговор на простичкия въпрос - защо за едни може (и още как!), а за други - не може, голяма част от обществото ще живее с нагласата, че държавата прилага двойния аршин на майка и мащеха. А българският спорт ще затъва все по-надолу, дори под 42-то място на последната олимпиада...
  Ето това кратко и ясно трябва да обяснят Нейков, Каменов и сие - защо предоставените ресурси и възможности на Левски, Славия и други спортни структури в страната са недостъпни САМО и ЕДИНСТВЕНО за ЦСКА? И тъй като абсурдът е очеваден, да готвят законодателни предложения за възстановяване на справедливостта. Всичко друго е плитка демагогия, която рано или късно ще получи звучен шамар от мислещите българи, които не бива да бъдат безкрайно подценявани...
  Sport1.bg




Гласувай:
2



1. oligarchbg - В стил БУДА-АГЕНТА Дянков: 8 месеца, теоест 240 дни ИЛИ цели 5760 часа ТЯ, БУДА-АГЕНТКАТА, Е БИЛА В НЕВЕДЕНИЕ
14.02.2013 19:30
Новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова се извини на премиера Бойко Борисов, че в нейния интернет магазин са се продавали цигари.
Иванова призна за грешката, която била на юристите й, и увери, че тази възможност вече е премахната от снощи. Тя не знаела за проблема, докато не видяла медийните публикации, че от юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: oligarchbg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 31080
Постинги: 13
Коментари: 11
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930